Donatie van 6000 euro voor Stichting Leergeld

Meerbewegen
Meerbewegen
Foto: meebewegen.nl

Lionsclubs Haarlemmermeer Host en Haarlemmermeer-Ringvaart organiseren onder de naam ‘Meerbewegen’ met enige regelmaat sportieve activiteiten voor een goed doel. Tijdens de laatste Lions Meerkamp, Meerwandelen en Meerfietsen werd een bedrag van € 6.000,- opgehaald. Donderdagavond 28 september namen Pauline Visser en Karin van Geelen van Stichting Leergeld Haarlemmermeer de cheque in ontvangst.

De activiteiten waarmee het geld werd opgehaald vonden in mei van dit jaar plaats bij het ETO Ballpark, waarvandaan de wandelaars en fietsers vertrokken en waar teams van bedrijven en verenigingen met elkaar streden om de beker. De Lionsclubs kozen voor de vierde keer op rij Leergeld Haarlemmermeer als bestemming voor het bedrag.

Beetje hulp

Stichting Leergeld Haarlemmermeer wil dat ook kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen kunnen meedoen met sport, cultuur en extra schoolactiviteiten. Dat is belangrijk, want kinderen die vaak aan de zijlijn staan, kunnen worden buitengesloten en zelfs in een sociaal isolement raken. In Haarlemmermeer leven meer dan 3.300 kinderen op of onder de armoedegrens. Met een beetje hulp zorgen we ervoor dat zij volop mee kunnen doen aan sportieve, schoolse en culturele activiteiten.

Zelfstandigheid

Met het geld kan Stichting Leergeld weer 25-30 kinderen in de regio Haarlemmermeer voorzien van een fiets. Gezinnen die geholpen worden door Stichting Leergeld kunnen voor kinderen vanaf groep 7 een aanvraag doen voor een fiets. Hiermee kunnen de kinderen naar school, maar ook naar de sportclub of naar vrienden en vriendinnen. Zo wordt de zelfstandigheid van de kinderen vergroot en krijgen ze minder snel te maken met sociale uitsluiting.

Programma

De Lionsclubs hebben inmiddels nieuwe Meerbewegen-sportactiviteiten op de agenda, waaronder MeerGolf op zaterdagmiddag 7 oktober en MeerTennis op 13 januari 2018. Inschrijven kan via de website http://www.meerbewegen.org

Cookieinstellingen