Afscheid KLM van Fokker 70 wordt spektakel

KLM laat het afscheid van de Fokker 70 niet ongemerkt voorbij gaan. Een dag nadat het type officieel uit dienst wordt genomen vliegen de op dat moment resterende zeven toestellen achter elkaar naar Norwich, waar ze voorlopig worden gestald.

Volgens de luchtvaartmaatschappij is elk vliegtuig zo goed als verkocht. De afgelopen jaren verkocht KLM al meerdere toestellen aan maatschappijen als Air Niugini in Papoea Nieuw Guinea, Insel Air op Curaçao, het Surinaamse Fly Allways en Air KBZ in Myanmar. “De deals zijn nagenoeg rond”, aldus Hans Werner, Vice President Service & Fleet Development.

Verkoop

Zaterdag 28 oktober worden de allerlaatste passagiersvluchten met de Fokker 70 uitgevoerd. Een dag later vindt de grote uittocht richting Norwich plaats. De Fokkers die nog te koop staan moeten per stuk zo’n twee tot drie miljoen euro opleveren.

Spektakel

Via een groots mediaspektakel wordt de 28e afscheid genomen van de Fokkers. De 29e wordt een aandenken onthuld, dat bestaat uit een staartstuk van een Fokker, die op Schiphol-Oost geplaatst moet worden ter herinnering aan de lange geschiedenis tussen KLM en Fokker. (Bron: luchtvaartnieuws.nl)

'

Reacties

article
82717
KLM laat het afscheid van de Fokker 70 niet ongemerkt voorbij gaan. Een dag nadat
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/zakelijk/82717/afscheid-klm-fokker-70-wordt-spektakel/
2017-09-29T10:00:44+02:00
afscheid, Fokker 70, KLM
Schiphol, Zakelijk