Middag vol activiteiten in Historisch Museum

Zondag 28 mei biedt het Historisch Museum Haarlemmermeer in het kader van fondswerving voor nieuwbouw haar bezoekers een aantal leuke activiteiten.

Zo is er een braderie, waar onder andere kunst en collectie-items van Historisch Museum te koop zijn, er wordt een demonstratie van landbouwwerktuigen gegeven, er is een optreden van popkoor Route 66 en kinderen kunnen meedoen aan oudhollandse spelletjes. De extra feestelijke sfeer wordt ingevuld met koffie en thee, taarten van Gorthuis, pannenkoeken en een drankje. Het programma loopt tussen 14 tot 17 uur en is toegankelijk voor de hele familie.

Voor de bijzondere veiling boden bedrijven en partners verschillende items aan, waarmee ze gul de nieuwbouwplannen van Haarlemmermeermuseum de Cruquius ondersteunen. Van toegangskaarten voor het Meer Jazz Festival, theatervoorstellingen, CruquiusConcerten, schilderijen en beeldhouwwerken, historische etsen, een lunch in het Theehuis, een exclusief diner in de Waterschapszaal van Cruquius Museum en nog veel meer. Dit alles gaat onder de hamer van veilingmeester Dirk Molenaar.

Historisch portret

Speciaal voor het museum, waar het gaat om het doorgeven van de geschiedenis van generatie op generatie, komt fotograaf Ine Tacken langs. Zij portretteert wie dat maar wil in het sfeervolle museum. Bij de smidse, op de tractor, in de winkel van Sinkel, of de was ophangend. Je kunt alleen op de foto, of samen, bijvoorbeeld samen met kinderen of kleinkinderen. Twee generaties verbonden in een historisch dubbelportret. Afdrukken zijn van klein tot groot later na te bestellen. Onder de geportretteerden wordt een gratis professionele afdruk verloot.

De opbrengst van de markt en veiling is voor de nieuwbouw van Haarlemmermeermuseum De Cruquius. Het Historisch Museum is gelegen aan de Bosweg 17 in Hoofddorp, naast Claus en het Marriott Courtyard Hotel in het Haarlemmermeerse bos. Er is ruime gratis parkeergelegenheid. Voor meer informatie over de dag en de nieuwbouwplannen, kijk op www.haarlemmermeermuseum.nl.

Cookieinstellingen