Zes uur van de Haarlemmermeer op 24 juni

Foto: Foto: AVH

Zaterdag 24 juni 2017 wordt de Zes uur van de Haarlemmermeer gelopen.

De Zes uur is een wegevenement voor ultralopers en estafette teams waarbij het er om gaat om in zes uur een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Er is een verkeersluw parcours met een lengte van bijna twee kilometer uitgezet in de buurt van de atletiekbaan die zelf ook in het parcours is opgenomen. Het is al weer de 17e keer dat AVH de Zes uur van de Haarlemmermeer organiseert. De Zes uur was een aantal jaren te gast op het Paswerkterein in Cruquius. In 2009 verhuisden het naar de Expo in Vijfhuizen met een parcours op het voormalige Floriade terrein.

De Zes uur van de Haarlemmermeer is de opvolger van de Ronde om de Haarlemmermeer (Schipholloop) over 61 kilometer die van 1978 tot 1997 werd georganiseerd. Door de toenemende verkeersdrukte was de organisatie van de Ronde niet meer mogelijk.

Voorinschrijvers kunnen terecht op de website van AVH. Zij maken na het invullen van het formulier het inschrijfgeld over op IBAN: NL32 INGB 0007 3192 58 (BIC: INGBNL2A) ten name van: AV Haarlemmermeer, onder vermelding van: 6 uursloop 2017. Solo lopers kunnen tot 30 minuten voor de start na-inschrijven op de AV Haarlemmermeer baan.
Cookieinstellingen