Actie voor doodzieke Angela (44)

Foto: Foto: Angela's hope 4 life

Onlangs is een actie gestart om geld in te zamelen voor de aanschaf van een nieuw type leverpomp voor de doodzieke Angela.

Deze pomp met freongas die chemo direct in de lever inbrengt, mag echter binnen de EU niet worden geplaatst. In Zwitserland, dat geen lid is van de EU, mag dat wel. De behandeling kost € 40.000, een bedrag dat niet door een ziektekostenverzekering wordt gedekt. Via crowdfunding willen initiatiefnemers nu een flinke bijdrage leveren aan deze enorme kosten die het gezin Angela anders zelf zou moeten ophoesten. De actie draag de naam ‘Angela’s hope for life’.

Grootste wens

Angela is een jonge, energieke vrouw van 44 jaar. Ze is moeder van Maybritt van 19, Jelmer van 16 en Ilja van 14 jaar. Angela is getrouwd met Jeff. “Net als iedere moeder is haar grootste wens haar kinderen te zien opgroeien, te zien waar ze terecht komen en met wie ze hun leven gaan delen”, beschrijven de initiatiefnemers van de actie.

Wilskracht

“In november 2015 kreeg Angela te horen, dat ze darmkanker heeft met uitzaaiingen naar haar lever. Binnen een week na die dramatische mededeling is Angela geopereerd en is de tumor uit haar darm verwijderd. Ze kreeg een tijdelijke stoma. Twee weken na de ingreep begon de strijd om met chemo-kuur de tumoren in haar lever te verkleinen met als doel deze operatief te verwijderen. Al snel kreeg ze te horen dat alle behandelingen die ze ondergaat niet het gewenste resultaat gaan opleveren en de behandeling gefocust zal worden op verlenging van haar leven; genezing is niet mogelijk. Chemo na chemo volgt met wisselend resultaat. De dokteren zijn eigenlijk verbaasd over de vechtlust die Angela laat zien; de ‘levensverwachtingen’ zijn immers niet zo positief. Maar de wilskracht die ze laat zien is een voorbeeld voor velen. Medio februari van dit jaar gaat haar toestand plots hard achteruit; de behandeling wordt geïntensiveerd maar kan niet eindeloos doorgaan.”

Noodkreet

Onlangs werd in ons land melding gemaakt van de nieuwe behandelmethode met de freongas pomp waar dr. Groot Koerkamp van het Erasmus MC start in Nederland een studie naar wil doen. De techniek bestaat op zich al bijna 20 jaar in de USA. Het gebruik van freon gas is echter een probleem; het gaat om een schadelijk gas wat binnen de EU is verbonden. De resultaten van deze methode worden niettemin op zijn zachtst gezegd spectaculair genoemd. Levensverwachtingen schieten met jaren omhoog en zelfs is in een aantal gevallen al volledige genezing bereikt. Het onderzoek van Groot Koerkamp richt zich op mogelijkheden van toepassing van een ander gas. Hiervoor is inmiddels een aantal patiënten geselecteerd. De volgende studie start pas over 7-8 maanden, maar die tijd heeft Angela niet. “Vandaar onze noodkreet”, aldus de website.

Informatie en donaties:https://www.doneeractie.nl/angela-39-s-hope-4-live/-2236

Cookieinstellingen