Raad dwingt wethouder Nederstigt tot meer focus in zijn duurzaamheidsbeleid

wethouder John Nederstigt
Foto: hetkanwel

Een meerderheid in de Haarlemmermeerse gemeenteraad vindt dat het duurzaamheidsbeleid van de gemeente concreter moet. Een motie met die strekking werd donderdagavond 5 oktober aangenomen. PvdA, CdvP en D66 stemden tegen.

Er is in het duurzaamheidsbeleid onder verantwoordelijkheid van D66 wethouder John Nederstigt behoefte aan focus. Op dit moment lopen er dertig projecten die zijn gericht op de hoofdthema’s energie, water en afval. Op die thema’s wordt in Haarlemmermeer ook actief gemonitord.

Telos monitor

D66-raadslid Martin Meiland kwam op voor zijn wethouder door de andere partijen te vragen wat ze dan concreter willen. ,,Wees specifiek in welke doelen dan niet worden gehaald of waarom het werken met dertig projecten te versnipperd is.’’ Een vergelijkbare oproep deed PvdA- collega Vonk. ,,Duurzaamheid is het doel, niet een ranglijst”, zei hij, verwijzend naar opmerkingen over het feit dat Haarlemmermeer in de zogenaamde Telos monitor op schamele 314e plek staat. “Die monitor meet veel meer: van onderwijs tot opkomst bij verkiezingen.”

Februari 2018

VVD’er Koster hield voet bij stuk. ,,Als ik zie dat er nu 6,3 procent duurzame energie wordt opgewekt en de doelstelling is dat Haarlemmermeer een energieleverende gemeente wil worden zie ik dat doel in gevaar komen. De vraag van de indieners was om voor het eind van het jaar een duidelijke focus aan te brengen. Nederstigt verzocht en kreeg iets meer tijd: ,,Het vergt veel rekenwerk. Als u er eerste kwartaal 2018 van maakt is het mogelijk.’’

'

Reacties

article
82980
Een meerderheid in de Haarlemmermeerse gemeenteraad vindt dat het duurzaamheidsbeleid van de gemeente concreter moet.
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/politiek/82980/raad-dwingt-wethouder-nederstigt-tot-meer-focus-duurzaamheidsbeleid/
2017-10-07T18:29:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/10/07182813/John_Nederstigt_Haarlemmermeer.jpg
D66, duurzaamheid, focus, gemeenteraad, Haarlemmermeer, Nederstigt
Politiek