Gebruik milieustraat dubbeldorpen ligt nog altijd lastig

In Lisse wordt gewerkt met pasjes
Foto: Lisse

Het is nog altijd lastig om afspraken te maken over de mogelijkheid voor inwoners van de zogenaamde dubbeldorpen om hun grof vuil te mogen brengen in de milieustraten aan de andere kant van de Ringvaart.

Pasjes

Toch gloort er enig licht aan het eind van de tunnel, liet wethouder John Nederstigt (D66) weten in antwoord op vragen van CU/SGP raadslid Van Bezooijen. “Heemstede staat er positief tegenover. Met Lisse wordt nu gekeken naar de technische kant van de zaak. Daar wordt gewerkt met pasjes en dat vraagt dus extra organisatie als inwoners van met name Lisserbroek in de milieustraat in Lisse terecht willen kunnen.”

Brug sluiten

Met Hillegom is het nog veel moeilijker afspraken te maken. “Dat is voorlopig nog een neen, helaas. Het lukt niet met hen tot een praktische invulling te komen.” Nederstigt riep raadsleden op vooral ook zelf te lobbyen voor dit recht tijdens de vele contacten die er tussen dorpsraden aan beide kanten van de Ringvaart zijn. De suggestie om de druk op te voeren door dan maar eens de brug tussen Hillegom en Beinsdorp af te sluiten, werd in het college met een glimlach ontvangen, maar niet overgenomen. “Misschien werkt stroop ook beter dan zuur”, concludeerde D66’er Koomen.

Reacties