Dag van de Duurzaamheid biedt programma voor jong en oud

Zwammen kweken
Foto:

Dinsdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Samen met scholen, bewoners en bedrijven wordt in Haarlemmermeer aan de weg getimmerd op verschillende thema´s, zoals een led-actie voor bedrijven, zonnepanelen en isolatie voor bewoners, circulaire samenleving met scholen, oesterzwammen kweken met iedereen.

10 okt: Voorleesmiddag ‘De Wereld van Voedsel’

Voor de negende keer wordt een voorleesactie aan de Dag van de Duurzaamheid gekoppeld. Speciaal voor deze editie is het boek ‘De Wereld van Voedsel’ geschreven, over duurzame en gezonde voeding. Het boek is geschikt voor groep 1 tot en met 8. Het boek en meer informatie over de voorleesactie is op de website van de actie te vinden, net als suggesties voor aanvullende lesactiviteiten over het thema voedsel. Nog een voorleesheld nodig op je school? Laat het weten via [email protected]

10 okt: MeerZwam organiseert het eerste Zwamcafé

Op de Dag van de Duurzaamheid vindt het eerste Zwamcafé in Hoofddorp plaats. Van 14.00 tot 16.00 uur kunen belangstellenden terecht in de Beren (Raadhuisplein Hoofddorp) om vragen over oesterzwammen kweken te stellen. Je kunt er ook mede-aanrechtagrariërs ontmoeten en tips en tricks uitwisselen. Advies: neem vooral een eigen schoon emmertje mee, zodat je aan een nieuwe oogst kunt beginnen. Aanmelden via Facebook.

10 okt: Informatieavond ‘Winst uit je woning’

Op dit moment loopt de grootste gezamenlijke inkoopactie in Haarlemmermeer ooit. Met deze acties kunnen belangstellenden door geselecteerde leveranciers voordelig en makkelijk zonnepanelen op hun dak laten plaatsen. Daarnaast kan worden ingetekend op het isoleren van spouwmuren en vloer.  Dinsdag 10 oktober vindt in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst plaats over dit project. De avond start inhoudelijk om 19.30 uur, met een inloop en kop koffie vanaf 19.00 uur. Meedoen kan nog. Het is nog mogelijk een gratis advies te krijgen en tegen een scherp tarief zonnepanelen en/of isolatiemaatregelen aan te schaffen. Kijk op www.winstuitjewoning.nl.

'

Reacties

article
82996
Dinsdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Samen met scholen, bewoners en
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/82996/dag-duurzaamheid-biedt-programma-jong-en-oud/
2017-10-08T19:37:21+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/10/08193703/unnamed.jpg
Dag van de Duurzaamheid, dinsdag 10 oktober
Headlines, Politiek