Aanleg glasvezel in buitengebied en kleine kernen Haarlemmermeer

Foto: Ondertekenen Glasdraad Convenant door wethouder Ruigrok - aangeleverd

Vandaag hebben wethouder Marja Ruigrok, Pieter van Grunsven en mevrouw Anette Gremmen (directie GlasDraad B.V.) een convenant getekend voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied en de kleine kernen van Haarlemmermeer: Abbenes, Buitenkaag, Burgerveen, Lisserbroek, Beinsdorp, Cruquius, Vijfhuizen, Zwaanshoek en Nieuwe Meer. Om het glasvezel aan te leggen moeten er voldoende aanmeldingen zijn en dat is bij deze kernen nu het geval.

(bewerkt persbericht Gemeente Haarlemmermeer)

Toegankelijk maken

,,Fijn dat we nu heel Haarlemmermeer toegankelijk maken met snel internet. Zeker in deze tijden enorm belangrijk”, zegt verantwoordelijk wethouder Ruigrok over de ondertekening van het convenant. Al jaren spreken de partijen over glasvezel in deze gebieden maar eindelijk is het nu dan zover, waarmee deze kleine kernen nu ook kunnen profiteren van glasvezel.

Stabieler

Glasvezel is stabieler dan draadloos internet via 4G, tien keer zo snel als 4G en 100 keer sneller dan de oude koperlijn. En glasvezel is nodig voor een 5G netwerk. Vanaf 18 mei start GlasDraad met de aanleg in Buitenkaag en Abbenes.

Richtlijnen

Het bedrijf dat de glasvezelwerkzaamheden gaat uitvoeren doet dat in en rondom de woningen, op basis van de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM). De inwoners in het gebied krijgen voor de start van de aanleg een brief van de aannemer met informatie. Het kan zijn dat straten voor korte tijd niet of moeilijk toegankelijk zijn.

Nog niet voldoende aansluitingen

In Rijsenhout, Aalsmeerderbrug, Oude Meer, Haarlemmerliede, Halfweg en Spaarndam zijn nog niet voldoende aanmeldingen om te starten. Inwoners uit deze kernen kunnen zich nog aanmelden! Als 40% van de adressen zich aanmeldt, krijgt de aanleg van glasvezel ook daar groen licht. Inschrijven via de website van Glasdraad Haarlemmermeer

Cookieinstellingen