Inwoners uit Hoofddorp verrast met 100.000 euro van BankGiro Loterij

Foto: Stockfoto BankGiro Loterij-ambassadeur Leontine Borsato - 100.000 euro - aangeleverd

Een droom is werkelijkheid geworden voor Gerrit en Maja uit Hoofddorp. Zij hebben in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 100.000 euro gewonnen. Gerrit en Maja werden verrast met een videogesprek vanuit het Scheepvaartmuseum, een van de culturele partners van de BankGiro Loterij.

(bewerkt persbericht BankGiro Loterij)

Ambassadeurs BankGiro Loterij blijven even thuis

Gewoonlijk reikt een ambassadeur van de BankGiro Loterij de 100.000 euro cheque live aan de winnaar uit bij een van de culture partners die de loterij ondersteunt. Die feestelijke uitreikingen slaat de loterij voorlopig over vanwege de voorschriften rond het coronavirus. Winnaars krijgen nu bericht via de telefoon of per brief als zij een grote prijs hebben gewonnen. Het winnende tweetal uit Hoofddorp weet wel raad met de gewonnen prijs. ,,We zijn erg reislustig, we willen heel graag naar Nieuw-Zeeland als het weer kan”, zegt het tweetal.

Deelnemers én cultuur winnen bij BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten. Met minimaal 40 procent van ieder lot dragen 700.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2020 een recordbedrag van 84,3 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties.

Cookieinstellingen