Gratis compost bij Meerlanden

Foto:

Tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 17 maart deelt Meerlanden gratis compost uit. Met deze jaarlijkse terugkerende actie bedankt Meerlanden bewoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren.

Compostdag

Meerlanden recyclet GFT in de Groene Energiefabriek voor 100% tot zes nuttige producten: compost, groengas, warmte, CO2, water en een product dat wordt toegepast in gifvrije onkruidbestrijding. Tijdens de Compostdag krijgen inwoners hun ingezamelde afval terug in de vorm van compost. Maximaal 4 zakken compost per huishouden. Tonen van een legitimatiebewijs is verplicht en ophalen voor anderen kan niet.

Locaties

 

Afhalen kan bij:

– Milieustraat, Aarbergerweg 41, Rijsenhout van 9.00 tot 16.00 uur
– Gersteweg 14, Nieuw-Vennep (Spoorzicht) van 9.00 tot 12.00 uur
– Gemeentewerf, Teding van Berkhoutweg 3, Halfweg van 9.00 tot 12.00 uur
– Ringweg t.h.v. St. Adalbertusschool, Spaarndam van 9.00 tot 12.00 uur
​- Dorpsplein, Haarlemmerliede van 9.30 tot 10.30 uur

Ook kunnen belangstellenden tijdens de Compostdag zelf zien hoe GFT in de Groene Energiefabriek wordt gerecycled. Rondleiders laten geĂ¯nteresseerden in een half uur het hele proces van groenafval tot groene producten zien. De rondleidingen vinden doorlopend plaats van 9.00 tot 14.00 uur bij Meerlanden aan de Aarbergerweg 41 in Rijsenhout en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De toegang is gratis en bewoners kunnen parkeren op het terrein. Opgeven kan bij Meerlanden.
Meer informatie: Meerlanden

Reacties