Dag van de Leerplicht: #7daysofflineafter7

Foto:

De gemeente Haarlemmermeer organiseert op donderdag 15 maart het jaarlijkse event ‘De Dag van de Leerplicht’. Dit jaar staat De Dag van de Leerplicht in het teken van social media. Het event wordt geopend door wethouder onderwijs John Nederstigt.

#7daysofflineafter7

Zeven dagen lang na 19.00 uur offline. Dat klinkt als een makkie. Maar steeds meer mensen -en dus ook jongeren- hebben daar veel moeite mee. Luud en Clarence, staigairs bij de gemeente Haarlemmermeer en organisatoren van het jaarlijkse event Dag van de Leerplicht bij deze gemeente, dagen daarom jongeren in Haarlemmermeer uit om zeven dagen lang na 19.00 uur offline te gaan: #7daysofflineafter7!

U bent van harte welkom om De Dag van de Leerplicht bij te wonen, in het raadhuis van Haarlemmermeer, Raadhuisplein 1 in Hoofddorp. Het event start om 09.15 uur. Tijdens het event spreken en discussieren jongeren over social media en de gevolgen voor hun leerprestaties. De Dag van de Leerplicht wordt om 11 uur afgesloten met een optreden van rapper Zefanio.

Social media

Social media zijn regelmatig oorzaak van verzuim. Jongeren geven bijvoorbeeld aan te laat te gaan slapen en vervolgens moeite te hebben met opstaan. Te laat komen in de lessen is daardoor een probleem dat zich vaak herhaalt. Niet alle jongeren vinden dit een probleem, maar anderen geven juist aan het lastig te vinden om dit gedrag te veranderen.

Stagiairs Luud en Clarence hebben bij de gemeente Haarlemmermeer dit onderwerp opgepakt als thema voor De Dag van de Leerplicht 2018. Zij zeggen benieuwd te zijn naar de ervaringen en meningen van jongeren over het gebruik van social media.
‘Omdat wij beide opgegroeid zijn in de generatie waarvan social media een groot onderdeel uitmaken, kunnen wij hierover meepraten. Ook wij weten hoe lastig het kan zijn om het gebruik te minderen. Het vinden van een goede balans is lastig en lijkt tijd te kosten. Inmiddels denken wij beiden die balans te hebben gevonden. Dit komt omdat wij van mening zijn dat we beter zijn geworden in het stellen van prioriteiten ten opzichte van een aantal jaar geleden,’ aldus Luud en Clarence. Beide studenten volgen een HBO-opleiding. Zij doen ook zelf mee aan de challenge #7daysofflineafter 7.

Ervaringen kunnen worden gedeeld via een dagboekje.

'

Reacties

article
86633
Dag van de Leerplicht: #7daysofflineafter7
De gemeente Haarlemmermeer organiseert op donderdag 15 maart het jaarlijkse event ‘De Dag van de Leerplicht’.
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/86633/dag-leerplicht-7daysofflineafter7/
2018-03-14T12:35:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2018/03/14123311/Offline.jpg
Dag van de Leerplicht, social media
Evenement, Headlines, Hoofddorp