Spaarne Gasthuis geveld door griep

Foto:

Het Spaarne Gasthuis moet door de gevolgen van de aanhoudende griepgolf operaties afzeggen en heeft moeite open te blijven voor acute opnames. De griepgolf heeft twee akelige effecten. Er worden meer oudere mensen binnengebracht die complicaties van de griep hebben opgelopen, zoals een longontsteking. Verder piekt het aantal ziektemeldingen onder het personeel door de griep.

Opnamestop

Dinsdag zorgde het personeelstekort voor een gedeeltelijke opnamestop. Enkele tientallen patiënten vernamen dat hun operatie woensdag of donderdag niet door zou gaan. De komende dagen blijft het ziekenhuis de situatie monitoren voor het operatie- en aannamebeleid.

Met de maatregelen probeert het ziekenhuis de acute zorg voor mensen op de IC en andere kritieke patiënten te waarborgen. Daarbij moeten ze voorkomen dat de spoedeisende hulp moet sluiten of dat er lange wachttijden ontstaan.

Het ziekenhuis heeft regels opgesteld voor de verdeling van de bedden. Dat zorgt ervoor dat er acute bedden beschikbaar blijven op de IC, de braincare unit en de acute opname afdeling. Patiënten moeten soms, wanneer dat medisch verantwoord is, verhuizen naar een andere afdeling.

 

Reacties

article
86587
Spaarne Gasthuis geveld door griep
Het Spaarne Gasthuis moet door de gevolgen van de aanhoudende griepgolf operaties afzeggen en heeft
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/86587/spaarne-gasthuis-geveld-griep/
2018-03-09T07:25:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2018/03/08193421/Operatiekamer.jpg
griep, griepgolf, operatiestop, Spaarne Gasthuis Hoofddorp
Headlines, Hoofddorp