TV-maker Derk Bolt signeert boek ‘Ontvoerd’ bij boekhandel Stevens

Bolt en Follender direct na hun vrijlating
Foto: nos

Vrijdag 10 november van 19.30 tot 20.30 is televisiemaker en auteur Derk Bolt op bezoek bij Boekhandel Stevens om zijn boek ‘Ontvoerd’ te signeren.

In Ontvoerd beschrijft Derk Bolt op zijn eigen, ironische wijze wat hem in de week, dat hij met zijn cameraman in handen was van een guerillagroep, is overkomen en hoe hij het heeft beleefd. Het waargebeurde verhaal laat zich volgens recensenten lezen als een avonturenroman.

Veilig?

Voor zijn zoektochten voor Spoorloos komt Derk Bolt al bijna 25 jaar in Colombia. Was dat vroeger nog een gevaarlijk land met oorlogen tussen drugsbaronnen, guerrilla’s en paramilitairen, tegenwoordig is het er grotendeels veilig. Een feest om naartoe te gaan zelfs, want de natuur is schitterend en de mensen zijn opvallend aardig. In juni 2017 gaat het dan toch nog mis. In een achtergebleven gebied in het noorden van Colombia worden Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender van de weg gehaald door een gewapende guerrillero. Ze moeten hun spullen inleveren en worden te voet meegenomen naar het onherbergzame gebied van de cocaïneboeren.

Humor en zorgen

Er volgt een spannende week in gevangenschap, vol onzekerheid of ze het er wel levend vanaf zullen brengen én of de buitenwereld wel doorheeft dat ze zijn ontvoerd. Humor en zorgen over thuis houden de mannen op de been, zeker tijdens de extreem zware jungletochten, die hun overigens nog bijna fataal worden.

Citaat

‘Hij stopt, pakt een pistool uit z’n broeksband en richt op ons. We schreeuwen om het hardst “No, no, no!” Ik hoop vurig dat hij niet durft te schieten of dat op z’n minst de kogels hun doel zullen missen. Maar er klinkt geen schot. Alleen m’n hart bonkt oorverdovend.’

 

 

 

Reacties