Blaas! festival klassieke muziek Haarlemmermeer

Wervelwind Ensemble met Zwier
Foto: demeerse

Een keer in de twee jaar wordt in Het Cultuurgebouw aan Het Raadhuisplein in Hoofddorp een festival voor klassieke muziek georganiseerd. Vrijdag 10 en zaterdag 11 november as. staan de koperen en houten blaasinstrumenten centraal.

De mannen van het Amsterdam Brass Quintet (ABQ) zijn dit weekend artists in residence. Er is een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud. Blaas! is gericht op kennismaken, deelnemen aan en vooral genieten van klassieke muziek.

Vrijdag 10 november

Het uitdagende openingsconcert wordt gespeeld door het Amsterdam Brass Quintet. Zij hebben Laura Trompetter uitgenodigd om samen met hen een spannend programma te spelen. Op een eigentijdse wijze worden bekende en oude parels uit de klassieke muziek ten gehore gebracht. Werk van Verdi, Bach, Gesualdo, Vivaldi en modernere stukken komen voorbij waarbij het slagwerk en het koper het ene moment fluisteren en het andere schallen. Met een uniek slotstuk in samenspel met vele blazers (trompetspelers) uit Haarlemmermeer en omgeving. De voorstelling begint om 20.30 uur en een kaartje kost € 18,- incl. drankje.

Zaterdagochtend 11 november

Op zaterdagochtend om 10 uur en 11.15 uur speelt Het Wervelwind Ensemble de voorstelling Zwier voor de allerkleinsten muzikale bezoekers van Het Cultuurgebouw, leeftijd 1-4 jaar. Stap met vijf muzikanten in een muzikale zweefmolen. De wervelende klanken tillen je op en draaien je rond. In de geborgenheid van een kring trekt de elegante wals aan je voorbij, golven sierlijke melodieën heen en weer en veranderen de muzikanten in een zoemende bromtol of een schurende draaideur… Zwier is een luchtig spel van gulle klanken en bewegingen. Een muzikale ode aan zwieren. Een kaartje kost € 11,-.

Zaterdagavond 11 november

Tijdens de tweede avond van het festival gaan de artists in residence wederom samenwerken met talentvolle blazers uit de regio. Amateurmuzikanten van onder andere de hobo, dwarsfluit, tuba, saxofoon, klarinet en trompet doen mee. Het resultaat is een magisch concert voor de hele familie. Je zal versteld staan van de kunsten van tovenarij van onze eigen Houdini en betoverende klanten van het ABQ. De voorstelling begint om 19.30 uur in Het Cultuurgebouw en een kaartje kost € 10,-. Kinderen tot 14 jaar betalen € 5,-. Voor meer informatie en kaartverkoop zie http://www.hetcultuurgebouw.nl

'

Reacties

article
83532
Een keer in de twee jaar wordt in Het Cultuurgebouw aan Het Raadhuisplein in Hoofddorp
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/83532/blaas-festival-klassieke-muziek-haarlemmermeer/
2017-11-03T09:09:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/135/2017/11/03090911/Zwier.jpg
Amsterdam Brass Quintet, BLAAS!, blaasinstrumenten, Het Cultuurgebouw
Headlines, Uitgaan