DIOS verklaart hele sportcomplex rookvrij

Sinds 1 november geheel rookvrij
Foto: 433magazine

Leden van voetbalvereniging DIOS in Nieuw-Vennep hebben in grote meerderheid ingestemd met het besluit om het Sportcomplex Jan Schrama – de thuisbasis van de derdeklasser – rookvrij te maken. Dat gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering op 30 oktober.

s.v. DIOS richt zich meer en meer op een gezonde en veilige sportomgeving voor haar leden, ouders, begeleiders en betrokkenen, zo schrijft het bestuur nu aan de leden. “We geven onze sportende jeugdleden graag het goede voorbeeld, ook als het gaat om roken en sporten. Een combinatie waar wij binnen onze vereniging graag een einde aan willen maken.”

Waarom rookvrij?

Het bestuur van de voetbalclub stelt, dat ‘zien roken, doet roken’. “Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportcomplex voorkomen we dit.”

Vanaf 1 november rookvrij

De club vraagt rokers sinds 1 november om tijdens hun verblijf op ons sportcomplex niet te roken. “Alle plekken binnen ons sportcomplex, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als DIOS onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven.” Het bestuur doet een beroep op de leden en ouders mee te helpen om mensen eventueel aan te spreken te herinneren aan de gemaakte afspraken.

 

 

 

Reacties