Drumlegende Horacio Hernandez komt naar Lijnden

Foto: drummerworld

Poppodium Duycker en Terpstra Muziek Drumland zijn erin geslaagd om de legendarische drummer Horacio ’El Negro’ Hernandez naar Nederland te halen.

De latin-drumlegende komt op donderdag 23 november naar drumspeciaalzaak Terpstra Muziek Drumland in Lijnden voor een drumclinic.

Virtuoos

Hernandez drumde op vele albums, waaronder Roy Hargrove’s Havana (1997), Carlos Santana’s Supernatural (1999), Alejandro Sanz’ No es lo mismo (2003) en Eddie Palmieri’s Listen Here (2005). Volgens de organisatoren is ‘El Negro’ behalve een virtuoze drummer, ook een bijzonder bevlogen en breed geïnteresseerde muzikant, die letterlijk leeft voor de muziek.

Hihat

De man heeft een ’onnavolgbare linkervoet op de hihat’, maar zeker ook op de koebel, ’bespeeld met een pedaal, die een bijna onvoorstelbare onafhankelijkheid koppelt aan een inspirerende muzikaliteit en een losse, maar diepe latinfeel’.

Kaartverkoop

Tickets kosten in de voorverkoop 12,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website van Podium Duycker. Locatie van de clinic: Terpstra Muziek Drumland, Melbournestraat 2 in Lijnden. Deuren gaan open om 19.00 uur, aanvang is 20.00 uur. (Bron: Haarlems Dagblad)

Reacties