College ziet geen acute problemen werkdruk huisartsenpost

Huisartsenpost in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp
Huisartsenpost in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp
Foto: meerradio

Hoewel de werkdruk ook op de huisartsenpost in Hoofddorp hoog is, is er nog geen sprake van acute problemen. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouder op schriftelijke vragen van de fractie van Een Haarlemmermeer.

Politieke partij Een Haarlemmermeer stelde vorige maand naar aanleiding van landelijke berichten over overbelasting bij huisartsenposten in het land vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Vraag complexer

De werkdruk op de posten groeit ondanks dat het aantal consulten daalt. Dat komt doordat de consulten steeds ingewikkelder worden en daardoor meer tijd en aandacht vragen. Over die werkdruk worden gesprekken gevoerd met Ineen, de landelijke brancheorganisatie van onder meer huisartsenposten.

Verantwoordelijkheid zorgverzekeraars

De fractie van Een Haarlemmermeer wilde van het college weten wat het gaat doen om de werkdruk bij de huisartsenpost te verminderen. B en W antwoorden dat de huisartsenpost een verantwoordelijkheid is van de zorgverzekeraars en niet van de gemeente. Daarom wordt er vanuit de gemeente verder geen actie ondernomen.

Cookieinstellingen