D66 wil dat Haarlemmermeer meedoet aan wietexperiment

D66 heeft het college verzocht zich aan te melden voor de proef met legale wietteelt in Haarlemmermeer. Het nieuwe regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en CU ‘Vertrouwen in de toekomst’ biedt een aantal gemeenten ruimte om te experimenteren met wietteelt gereguleerd door de overheid.

D66 Raadslid Pablo Meegdes: ”D66 is van mening dat het gedoogbeleid al geruime tijd achterhaald is en een experiment ruimte biedt voor het uitproberen van nieuw beleid op de verkoop en teelt van wiet.”

Achterdeur

Meegdes vind dat dit een kans is om de handel in wiet in Haarlemmermeer verder uit de illegaliteit te halen door het regelen van de ‘achterdeur. “Het is bovendien goed voor de volksgezondheid. Bij de illegale wietteelt worden immers ongecontroleerd bestrijdingsmiddelen gebruikt. En ook voor de veiligheid is het beter: wietplantages op zolder of in loodsen leiden nogal eens tot brand”, aldus het raadslid. Hij noemt het een voordeel dat de situatie in de gemeente Haarlemmermeer overzichtelijk is met 2 coffeeshops, waarvan 1 in het verleden heeft aangegeven mee te willen werken met legale wiet.

Cookieinstellingen