Vlag zaterdag halfstok

Foto: newsco

De vlaggen zullen zaterdag in heel Nederland halfstok hangen voor de herdenking van burgemeester Eberhard van der Laan. Minister-president Rutte heeft een zogenoemde vlaginstructie gegeven.

De vlaggen hangen op alle hoofdgebouwen van de overheid halfstok. Dit geldt ook voor de gebouwen van provincies en gemeenten. Afgelopen vrijdag, de dag na het overlijden, gebeurde hetzelfde. Ook toen hingen alle vlaggen op overheidsgebouwen halfstok.

Erewacht

Vrijdag kan iedereen een laatste groet brengen aan de burgemeester in het Concertgebouw. Rond de kist zullen onder meer agenten, brandweerlieden, dak- en thuislozen, maar ook Leger des Heils en GVB de erewacht vormen.

Klokken

Zaterdag om 13:00 uur start de besloten herdenkingsdienst voor Eberhard van der Laan. Voor aanvang zullen om 12:50 uur de klokken van de gemeentelijke stadstorens luiden. Dat zijn de Oudekerkstoren, Zuidertoren, Westertoren, Montelbaanstoren en de Munttoren. GVB en EBS zullen om 13:00 uur al het openbaar vervoer in de stad een minuut stilzetten.

Reacties