Schiphol vindt vliegtax niet nodig

Royal Schiphol Group is positief over de aandacht voor luchtvaart in het regeerakkoord, aldus een schriftelijke reactie via de eigen newsroom.

Het akkoord biedt volgens de luchthaven ruimte voor verdere ontwikkeling en erkent het belang van de luchtvaart voor Nederland. “Samen met de nieuwe regering, Tweede Kamer en alle betrokkenen wil Schiphol voortvarend aan de slag gaan met de uitdagingen die voor ons liggen.”

Vliegtax

Schiphol zegt actief te willen blijven bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen en daarom graag met de nieuwe regering in gesprek te gaan hoe we deze gezamenlijke ambitie vorm kunnen geven. “De voorgestelde route via innovatie, Europese afspraken en tariefdifferentiatie is voor het behoud van onze concurrentiepositie de enige juiste, meest efficiĆ«nte en effectieve. Een vliegtax is daarmee dan ook niet nodig.”

Optimaal verbonden

De luchthaven zegt hard te werken aan hinderbeperking. “Samen met de hele sector willen wij inzetten op een slimme, veilige en duurzame ontwikkeling van de luchtvaart. Dat is goed voor de Nederlandse economie, werkgelegenheid en het vestigingsklimaat. Daarbij staat balans met de omgeving centraal.” Schiphol zegt het positief te vinden, dat de nieuwe regering ook de randvoorwaarden voor een sterke Mainport verder op orde maakt door in te zetten op betere bereikbaarheid via het openbaar vervoer, meer en slimme capaciteit bij de grenscontroles en een actieve aanpak van de herindeling van het luchtruim. “Zo bouwen we samen aan een optimaal verbonden Nederland”, aldus de reactie van de zijde van Schiphol.

'

Reacties

article
83058
Royal Schiphol Group is positief over de aandacht voor luchtvaart in het regeerakkoord, aldus een
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/nieuws/83058/schiphol-vindt-vliegtax-nodig/
2017-10-11T13:32:54+02:00
luchtvaart, regeerakkoord, vliegtax
Headlines, Schiphol