Oktober paddenstoelenmaand

Foto: IVN

Paddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel. Oktober is dé paddenstoelenmaand. IVN Natuureducatie organiseert meer dan 100 paddenstoelenactiviteiten op verschillende plekken in heel Nederland. Gifgroen of knalrood, zacht of juist glibberig, eetbaar of giftig: paddenstoelen beleef je met IVN.

Unieke rol in kringloop

Paddenstoelen zijn overal, al zijn ze voor het grootste deel van hun levenscyclus onzichtbaar. Onzichtbaar én onmisbaar: paddenstoelen spelen een unieke rol in de kringloop en houden de natuur in evenwicht. Elk najaar poppen ze in groten getale omhoog, en elk najaar staat jong en oud in de rij om ze te ontdekken.

Online bestuderen

Wie kent de parasolzwam, de geweizwam en het vuurzwammetje al? Of de biefstukzwam: paddenstoel van het jaar 2017? IVN Natuurgidsen nemen belangstellenden mee op pad en laten ze kennismaken met de helden van de herfst. Cursussen, excursies, en voor de kleine paddenstoelenliefhebbers speurtochten, kabouterpaden en knutselactiviteiten. Sinds begin september zijn de helden van de herfst al online te bestuderen, via doe-tips, weetjes en tips om zelf paddenstoelen te kweken, plukken en eten.

Aan de slag

IVN biedt een schat aan tips om zelf de herfst te beleven. Dichtbij en wanneer jij wilt. Op http://www.ivn.nl/paddenstoelen staat een overzicht van alle activiteiten, cursussen, doe-tips en paddenstoelen-weetjes. En wie voor 15 november lid wordt van IVN, ontvangt een gratis paddenstoelenpakket, waarmee nóg meer zelf te ontdekken is.

Cookieinstellingen