Indonesië ontdekken tijdens Route 65 in Het Cultuurgebouw

Foto: indonesiaonline

Onder de naam Route 65 organiseert Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp twee keer per jaar een maand lang een culturele route voor 65-plussers. Route 65 brengt bezoekers met voorstellingen, lezingen, films, workshops en andere activiteiten langs verschillende landen. Het programma voor de maand november heeft als thema Indonesië.

De activiteiten vinden veelal overdag plaats. Het volledige programmaboekje staat op http://www.hetcultuurgebouw.nl

Marion Bloem

Indonesië, het land van Oeroeg, de Max Havelaar, de Heren van de Thee, de Stille kracht en tante Lien. In het Cultuurgebouw staat de hele maand november in het teken van een ontdekkingstocht door dit wonderschone Aziatische land. Route 65 Indonesië start woensdagmiddag 1 november met een lezing van schrijfster Marion Bloem over haar nieuwe boek ‘Haar Goede Hand’. Hierin beschrijft ze de innige, maar ook gecompliceerde band tussen moeder en dochter. In Leesclub Route 65 wordt dit keer het boek ‘Asta’s ogen’ van Eveline Stoel gelzen; het verhaal van een gewone familie van Indische Nederlanders die in de jaren 50 terug naar Nederland kwamen. Van een welvarend leven in Indië naar een pension in Oss.

Maike Widdershoven

Ook wordt een aantal workshops aangeboden die voor iedereen geschikt zijn; ervaring is niet nodig. Op het programma staan onder meer decoreren met Indische stempels, een Indisch model in klederdracht vastleggen en wajangpoppen schilderen. Zingen gebeurt in deze editie met de bekende Maike Widdershoven. Ze heeft Indische roots en leert de deelnemers mooie, stoute en grappige Indische (wiegen)liedjes zingen. Verder is contact gelegd met Aafke de Jong, geïnspireerd door- en specialist van het prachtige Bali. Zij gaat alles vertellen over de Balinese rituelen en offerandes, ze leert ons Balinese offerandes maken en verzorgt een lezing over de Balinese Gamelanmuziek met live muziek en demonstratie.

Films

Voor de filmliefhebbers staan twee films geprogrammeerd: ‘Paradise Road’ and ‘The Year of Living Dangerously’. En bij Aan tafel met Sybil van Dam wordt een fragment uit de Late late Lien show getoodn, delen gasten hun Indische herinneringen en is er muziek en zoetigheid. De maand wordt in stijl afgesloten met een heuse Pasar bestaande uit een voorstelling met zang en dans en een markt met eten, muziek, mystiek, hebbedingetjes, een fotoshoot, expositie en informatie.

De kaartverkoop start op maandag 2 oktober. Kaartjes zijn eenvoudig te bestellen via http://www.hetcultuurgebouw.nl of te koop bij Kassa in de Passage van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

 

Cookieinstellingen