Zaterdag 2 september publieksopening Landschapstriënnale

Landgoed Kleine Vennep aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep
Landgoed Kleine Vennep aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep
Foto: Kees van der Veer

De Landschapstriënnale 2017 gaat zaterdag 2 september van start op Landgoed Kleine Vennep, de boerderij van Dirk Molenaar.

De Landschapstriënnale is een driejaarlijks evenement, gericht op verleden, heden en toekomst van het Nederlandse cultuurlandschap. De Triënnale speelt zich altijd af in gebieden die een geleidelijke en/of ingrijpende verandering doormaken zodat het programma kan bijdragen aan het gezamenlijke gesprek over de beoogde landschappelijke kwaliteit.

Het volgende landschap

Landgoed Kleine Vennep, gelegen in PARK21, in het hart van Haarlemmermeer, is gedurende de gehele maand september de hoofdlocatie van de Landschapstriënnale. Een maand lang wordt het ‘Het Volgende Landschap’ – dat is thema van deze editie – verbeeld, besproken, gedeeld en gevierd. De Landschapstriënnale biedt iedere dag een programma en is er voor bewoners, beheerders en boeren; voor geïnteresseerden, studenten en professionals; voor kinderen en volwassenen. Een volle maand vol tentoonstellingen, excursies, workshops, theater en muziek, expertmeetings, conferentie en nog veel meer.

Publieksopening

Zondag 2 september is een uitgebreid programma opgezet voor jong en oud, waarmee de Landschapstriënnale wordt geopend. Wie antwoord zoekt op vragen als: Wat doet PARK21 en welke toekomstplannen heeft de eigenaar van Landgoed Kleine Vennep, kan die dag zijn oor te luister leggen. Want, belooft de website: ‘Het wordt een dag voor iedereen die meer wil weten over het landschap van nu en later, vol excursies, tentoonstellingen – zoals over ‘Het Volgende Landschap’ en de toekomst van de metropoolregio Amsterdam – hapjes en drankjes en voor jong en oud.’ In de middag wordt de film ‘Tomorrow’ vertoond in de schuur van de boerderij. Adres: Hoofdweg Westzijde 1041 te Nieuw-Vennep. De toegang is gratis.

Het complete programma de gehele Landschapstriënnale 2017 is te vinden op http://www.landschapstriennale.com

Cookieinstellingen