Succesvolle crowdfunding Hoofddorp aan Zee

Foto: Kinderen aan Zee

De crowdfundingactie die via Nieuwe Pioniers is opgezet om het project Hoofddorp aan Zee te financieren, heeft 3.015 euro opgeleverd. De gemeente vult dit bedrag aan tot ruim 5.500 euro.

Met dit geld kan voor kinderen die niet of maar kort op vakantie gaan een onvergetelijke week worden georganiseerd. Dat gebeurt vooral op het recreatie-sportveld tussen het Wandelbos en de Fruittuinen in Hoofddorp. Zo’n veertig kinderen van 9 tot en met 12 jaar kunnen zich van 22 tot en met 25 augustus tijdens Hoofddorp Aan Zee onder professionele begeleiding uitleven met onder meer knutselmaterialen, verf en schilderdoeken of in het ‘fablab’ met een 3D-printer en andere uitdagende apparatuur. Deelname kost slechts 20 euro voor vier dagen, inclusief lunches en drinken. En mocht dit geld voor ouders toch een probleem zijn, dan wordt een oplossing gezocht.

‘Aan Zee-weken’

‘Kinderen Aan Zee’ is een landelijk project dat een paar jaar geleden is ontstaan in Alkmaar. Dit jaar doen ook Purmerend, Heerlen, Arnhem en Hoofddorp mee met lokale ‘Aan Zee-weken’. “Het initiatief sprak ons als Cultuurgebouw erg aan, omdat we weten dat er veel kinderen zijn die normaal niet zo vaak met kunst en cultuur in aanraking komen én omdat veel kinderen niet of te kort op vakantie gaan in de zomer. Het Cultuurgebouw wil er voor alle inwoners van Haarlemmermeer zijn en deze week dus in het bijzonder voor kinderen die dit mooie programma extra verdienen”, aldus projectleider Sjors van der Vlugt.

Er kunnen nog kinderen meedoen. Aanmelden kan via http://www.kinderenaanzee.nl

Cookieinstellingen