Waste Transformers wint Share Award 2017

Foto: Foto: gemeente Haarlemmermeer

Het bedrijf maakt groente-, fruit- en tuinafval waardevol door het om te zetten in energie

The Waste Transformers doet dit op lokale schaal. Het in Haarlemmermeer gestarte bedrijf heeft hiermee inmiddels wereldwijde impact. De SHARE Award is een blijk van waardering voor een bedrijf uit de regio Haarlemmermeer, dat uitblinkt in duurzame initiatieven en producten. De prijs is op 29 mei 2017 uitgereikt tijdens het negende SHARE congres, in Sugar City, Halfweg.

Terechte winnaar

Wethouder duurzame economische ontwikkeling Haarlemmermeer John Nederstigt reikte de Award uit. “We moeten van gas los, om meerdere redenen. De beving in Groningen in het afgelopen weekend laat weer zien hoe urgent deze stap is. Om dit te bereiken hebben we grootschalige opwek van schone energie nodig: zonne- en windenergie. Maar ook kleinschalige, lokale opwek, waarbij GFT-afval een energiebron wordt, hebben we hard nodig. The Waste Transformers laten zien dat de kringloop gesloten kan worden. Dat laten ze hier, in de regio zien, maar deze methode kan wereldwijd worden toegepast. Ook in landen waar afval en energie nog grote(re) problemen vormen. Dat maakt The Waste Transformers een terechte winnaar.”

Genomineerden

Dit jaar waren De Circulaire weg (asfalt ontwikkeld van bestaande materialen en gebiedseigen grondstoffen), Metabolic (pionier in systeemdenken voor het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken) en Biobound (producent van biobased producten zoals straatmeubilair) genomineerd.

Congres

Dit jaar stond het SHARE congres in het teken van de luchthaven: Haarlemmermeer Airport City. Schiphol heeft een grote impact op de economie en het dagelijks leven in de regio. Innovatieve ontwikkelingen gaan razendsnel en de luchthaven biedt enorme kansen om de transitie naar de circulaire samenleving te versnellen.

 

Cookieinstellingen