Kinderboerderij kan verder

Stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep neemt de bestuurstaken bij Stichting Vrienden van kinderboerderij Dierenvreugd op zich. Dit betekent dat kinderboerdrij Dierenvreugd aan de Zuiderdreef in het dorp is gered. Door het wegvallen van diverse bestuursleden, was de toekomst van de stichting onzeker geworden.

Echte Vennepers hebben een warme band met hun kinderboerderij. “Eieren zoeken en vogelhuisjes timmeren. Wie in de Vennep is opgegroeid, heeft dat gedaan en wil die beleving ook aan zijn kinderen en kleinkinderen doorgeven”, schrijft de dorpsraad in haar nieuwsbrief. “Actieve vrijwilligers waren er wel, maar bestuursleden waren niet te vinden.”

De beheersstichting organiseert de activiteiten die op de boerderij gehouden worden. “Hoewel de kinderboerderij er prachtig bij ligt en altijd een bezoek waard is, zijn activiteiten toch erg belangrijk.” De Dorpsraad vindt de kinderboerderij een belangrijke plek in Nieuw-Vennep en heeft samen met beheerders en vrijwilligers gezocht naar een oplossing. Besloten is om de stichting over te dragen aan de Dorpsraad om in de toekomst de continuïteit van de activiteiten op de kinderboerderij te waarborgen. De Dorpsraad neemt alle bestuursfuncties over. Ook ziet zij mogelijkheden om de activiteiten op de boerderij uit te breiden

Maandag 22 mei zal de stichting officieel worden overgedragen aan de Dorpsraad “Samen met de vrijwilligers, beheerders en Ons Tweede Thuis hopen wij dat alle Vennepers nog lang mogen genieten van de dieren en de activiteiten op deze prachtige boerderij”, aldus de Dorpsraad.

Cookieinstellingen