Op zoek naar horeca exploitant Oude Raadhuis

Het college van B&W van Haarlemmermeer blijft van plan de horecafaciliteiten in theater Het Oude Raadhuis ruimer te benutten.

Om dat voor elkaar te krijgen wordt gezocht naar een exploitant. Die moet dan niet alleen theaterbezoekers van drankjes en hapjes voorzien, maar ook lunches en zelfs diners gaan serveren. Vereiste vanuit de gemeente: er mag geen overlast zijn voor de buren.

Ondertussen doet cultuurwethouder Derk Reneman zijn best om diezelfde buurtbewoners gunstig te stemmen over de plannen. In het verleden wisten zij alle pogingen om uitgebreide horeca in het voormalige gemeentehuis te laten plaatsvinden tegen te houden.

Voor eventuele uitbreiding van de horeca moet het bestemmingsplan worden aangepast. Dat kan volgens de wethouder in het najaar gereed zijn. Zakelijk platform MeerBusiness meldt, dat Reneman ook al een gesprek heeft gehad met de buren. Hij wil graag hun mening en wensen inventariseren in de hoop een voor alle partijen acceptabel horecaconcept te realiseren. Reneman op de website van MeerBusiness: “Wij willen een maatwerk concept, laagdrempelig met een breed assortiment van niveau maar de buurt moet er wat herrie en stank betreft geen last van ondervinden. Daarom moet de nieuwe uitbater goed met mensen kunnen omgaan, niet alleen met zijn personeel en klanten maar ook met de buren.”

 

Een van de wensen van de buurtgenoten is om met name aan de voorzijde van het monumentale pand een terras te realiseren. Daarbij moet rekening gehouden worden met de nachtrust van de omwonenden dus moet de horeca niet tot diep in de nacht geopend zijn. In het recente verleden werd vooral het terras aan de achterzijde gebruikt tijdens exposities, recepties en theatervoorstellingen maar de omwonenden zien liever een terras aan de straatzijde bij het parkeerterrein. (Bron: MeerBusiness)

 

 

Cookieinstellingen