Kleinste politiebureau wordt verkocht

Foto: Stadsherstel

Het gebouwtje is een gemeentelijk monument dat stamt uit 1866. De gemeente Amsterdam wil het pandje echter niet voor een symbolisch bedrag van de hand doen. Stadsherstel heeft evenwel de eerste rechten om het te kopen. Het pand staat sinds 2015 leeg en verkommert. Stadsherstel en de bewoners van Sloten willen dit gebouwtje opknappen en een nieuw leven geven. Vóór 1 juli 2017 is er € 50.000 nodig om dit te realiseren. Dan wil de gemeente het namelijk verkopen.

Er zijn al vergevorderde plannen voor hergebruik van het pandje. Zo kan er een winkeltje met zelfgemaakte spullen in worden gevestigd, een vestiging van de VVV en er kan een ontmoetingsplek van worden gemaakt. Het is de bedoeling dat het gebouwtje tijdens dorpsfeesten, Koningsdag en andere evenementen het stralend middelpunt blijft voor de Slotenaren en dorpsbezoekers. In elk geval gaan de deuren van het pandje open tijdens de historische wandelingen door het verstilde dorp.

Zondag 11 juni is om 14.00 uur in de Tuinzaal bij de Molen van Sloten een speciale benefiet-filmmiddag. Er worden dan vier films over het dorp Sloten vertoond, onder andere de film ‘900 jaar Sloten’ uit 1965. Alle informatie over het pandje is te vinden op de website www.mijnstadsherstel.nl. De organisatie doet overigens ook een oproep aan mensen om persoonlijke herinneringen aan het monument te delen. (Bron: Dorpsraad Badhoevedorp)

Cookieinstellingen