Een etmaal lang Hoofddorp ontdekken

Zaterdag 30 september krijgt iedereen de gelegenheid Hoofddorp te ontdekken.

Van een tour door het politiebureau, een blik op het winkelcentrum op z’n kop, een struintocht door het bos, levend stratego spelen of – rond middernacht – instappen in een bootcamp, je kunt het zo gek niet bedenken. Iedereen kan 24 uur lang meedoen met de meest uiteenlopende activiteiten. Van 6.00 uur zaterdag ’s ochtends tot de volgende dag 6.00 uur.

Ontbijten

Vroege vogels kunnen de zon zien opkomen tijdens een yogasessie op Big Spotters Hill of beginnen hun dag met een pittige work-out in het Haarlemmermeerse Bos. Relaxter starten kan met een film in Cinemeerse, de eerste voorstelling is al om half zeven. Om half tien kun je aanschuiven bij een gratis ontbijt met de burgemeester in Het Cultuurgebouw. Dit is meteen de officiële kick-off van Ontdek Hoofddorp. Daarna is er de hele dag én nacht een overweldigende keuze aan uiteenlopende, verrassende en leuke activiteiten voor jong en oud.

Trouwen

Neem een kijkje bij de brandweer, bezoek het Magisch speeltheater of ga in literaire therapie in de bibliotheek. Trouwen voor één dag kan in het Oude Raadhuis, dat wordt omgetoverd tot Huis van de Liefde. Ringen en bruidsjurken liggen klaar. Kinderen kunnen op een pony rijden, hun zieke knuffel beter laten maken in het Spaarne Gasthuis, meebouwen aan Fort Jeugdland en nog veel meer. Natuurliefhebbers gaan op excursie rond de Toolenburgerplas, in de avonduren vleermuizen spotten en daarna nachtvlinders vangen.

Primeur

Winkels, cafés, culturele instellingen en andere organisatie en plekken laten zich deze dag van hun meeste verrassende kant zien. Het evenement is voor Haarlemmermeer een primeur. Citymarketing Haarlemmermeer organiseert voor Haarlemmermeer nu een eerste editie in Hoofddorp, aangezien dit de grootste kern is.

Aanmelden

De meeste activiteiten zijn gratis, bij enkele is er een (geringe) entreeprijs. Voor sommige activiteiten is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via http://uitinhaarlemmermeer.nl/evenementen. Hier staat ook het volledige programma. Op http://www.haarlemmermeer.nl/ontdekhoofddorp zijn tips en routes te vinden.

Cookieinstellingen