Muziek, film, verhalen en kunst op de Kleine Vennep

Beeld uit de film 'Het Groene Maatpak'
Beeld uit de film 'Het Groene Maatpak'
Foto:

 

Het Podium voor Architectuur stelt de Lanschapstriënnale zondag 24 september geheel in het teken van Het Volgende Culturele Landschap. Wat is de betekenis van het landschap in de literatuur, muziek, beeldende kunst en ontwerp?

Het programma op deze zondagmiddag is rijk gevuld met muziek, film, verhalen en kunst. Buiten is er een inloop workshop voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij mogen bouwen met bamboe. Een ontspannen zondag voor alle leeftijden in de warme schuur van Landgoed Kleine Vennep.

Muziek en lezingen

Om 14.00 uur wordt de compositie Het Geluidslandschap uitgevoerd. Om 14.30 uur is er een voordracht door auteur Maarten van der Graaff. Hij draagt een essay voor waarin verveling en het landschap wordt onderzocht op basis van de publicatie ‘Het Toekomstig Landschap der Zuiderzeepolders uit 1928’. Om 15.00 uur geeft Zippora Elders, directeur Kunstfort bij Vijfhuizen, een verbeeldende lezing.

Film

Een half uur later kan de film Het Groene Maatpak worden bekeken. Dit is een korte film over de beplantingen van de naoorlogse ruilverkavelingen van Marjolein Hillege en Henk van Blerck over 3 van de 200 landschapsplannen voor de ruilverkavelingen in de wederopbouwperiode. Jan Janse geeft vanuit Staatsbosbeheer de inleiding op de film.

Verkaveling

Vanaf 16.00 uur vertelt Hans van Velsen over welke verkaveling van de polder in de tijd van de droogmakingscommissie tot stand gekomen is. Frank Ossewaarde, historicus en lid van de erfgoedcommissie Haarlemmermeer, vertelt over de monumentale aspecten van het Haarlemmermeerse landschap, met de van oorsprong kenmerkende kavelverdeling en de laatste originele kavels. Vanaf 16.30 uur is er aandacht voor het hedendaagse landschap in videokunst

Gratis

De toegang tot de programma-onderdelen is gratis. Locatie: Landgoed Kleine Vennep, Hoofdweg 1041, Nieuw Vennep. Voor meer informatie en aanmelden: https://landschapstriennale.com en www.podiumarchitectuur.nl

Cookieinstellingen