Skaters Headville Sk8tepark participatieproof

Headville Sk8park in aanleg
Headville Sk8park in aanleg
Foto: Twitter afbeelding

Wethouder Marjolein Steffens – van de Water brengt zaterdag 23 september een bezoek aan het nieuwe Headville Sk8tepark, De skaters hebben dit evenement, dat de hele middag duurt, zelf georganiseerd. De wethouder is er tussen 12.00 en 13.00 uur. Zij krijgt een rondleiding, houdt een toespraak en interviewt enige skaters.

Niet met lege handen

Marjolein Steffens komt niet met lege handen. Zij doet de skaters een ’live graffiti-artist’ cadeau. Deze Joris Abbas maakt ter plekke een kunstwerk van ruim een vierkante meter. De skaters hebben dit cadeau te danken aan hun participatiebijdragen. Zij hebben meegedacht over de locatie en over het ontwerp van de nieuwe baan. Het gesprek erover kwam op gang nadat de gemeente in februari 2016 zich gedwongen zag de skatebaan voor de deur van het raadhuis op het Raadhuisplein af te keuren en te sluiten. De voorziening was sterk verouderd, niet meer goed op te knappen en – het belangrijkste – onveilig geworden.

Participatie

Het bezoek van wethouder Steffens is er één uit een serie die het college brengt aan inwoners die een belangrijke bijdrage leveren aan participatietrajecten. Zij worden daarbij participatieproof verklaard.

Headville Sk8tepark ligt aan de Deltaweg 103, Floriande, Hoofddorp.

Cookieinstellingen