Wormenhotel voor de moestuinen op de oude A9

Foto: Gemeente Haarlemmermeer

Afgelopen maanden werd er druk geklust bij de moestuinen. Van het ‘Betrekken bij Groen Fonds’ van de provincie Noord-Holland kregen de moestuinders een wormenhotel.

(bron: Gemeente Haarlemmermeer)

Het in elkaar zetten was een hele klus. Maar nu staat er dan ook een mooi groot wormenhotel. In het wormenhotel zetten wormen het groene keukenafval van huishoudens en de A9 tuinen om in mest. De moestuinen gebruiken deze mest dan weer.

Breng je keukenafval en maak een praatje
Vanaf begin juli kunnen mensen die in de buurt wonen hun groene keukenafval (groente, fruit, eischillen en koffieprut) hier ook kwijt. De wormen verwerken het afval in de wormenbak door het te eten en daarna weer uit te poepen. Het omzetten naar mest begint meteen waardoor er geen vervelende geurtjes vrijkomen. Het is natuurlijk ook leuk om door het raampje aan de zijkant van de bak naar de wormen te kijken of een praatje te maken met andere bezoekers.

Tijdelijke projecten op de oude A9
Op de oude A9 is ruimte voor tijdelijke projecten voor én door initiatiefnemers uit Badhoevedorp. Op de oude A9 komen het Lint en woningen. Het Lint is een route voor langzaam verkeer langs groen en  water. Het Lint leggen we in fases aan. Als we de deelgebieden maken waar ze onderdeel vanuit maken zoals Quatrebras en het centrum.  De moestuinen, Q-beach en de BMX-baan zijn een paar voorbeelden van tijdelijke projecten op de oude A9.

Reacties