Alexandra maakt winnend ontwerp voor het Lint

Met een nipte voorsprong heeft de kromme boom van Alexandra uit groep 8b van de Dr. Plesmanschool  de ontwerpwedstrijd van een symbool voor het Lint gewonnen.

Alexandra heeft naast een welgemeende felicitatie en een oorverdovend applaus van haar klasgenoten een waardebon voor een leuk uitstapje gekregen. Welk uitstapje dat wordt mag ze nog kiezen. Leerlingen van de groepen 7/8 van de Dr. Plesmanschool en de Burgemeester Amersfoordtschool hebben de afgelopen weken een symbool bedacht voor het Lint. Het Lint wordt een nieuwe, recreatieve langzaam verkeer route die op de plek komt van de oude A9. De jonge ontwerpers verwijzen in hun ontwerpen naar de Kromme Tocht, de A9, maar ook naar wat de toekomst brengt: meer groen, water en recreatiemogelijkheden. Een onafhankelijk kwaliteitsteam heeft de twee beste en meest geschikte ideeën geselecteerd.  Vervolgens kon ‘het dorp’ op één van deze twee ontwerpen stemmen. Het was tot op het laatst spannend welk ontwerp de meeste stemmen zou krijgen.

Overigens duurt het nog wel even voordat het winnende symbool ook daadwerkelijk overal in Badhoevedorp in het Lint te bewonderen is: in de komende jaren zal per deelproject van de gebiedsontwikkeling een stukje van het Lint mèt symbool worden aangelegd, te beginnen bij de nieuwe wijk Quatrebras. (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

'

Reacties

article
81198
Met een nipte voorsprong heeft de kromme boom van Alexandra uit groep 8b van de
https://haarlemmermeer.nieuws.nl/badhoevedorp/81198/alexandra-maakt-winnend-ontwerp-lint/
2017-07-21T16:33:49+02:00
Het Lint
Badhoevedorp