Air France-KLM start joint venture met Jet Airways

Air France-KLM gaat een nauwe samenwerking aan met de Indiase partner Jet Airways. De drie luchtvaartmaatschappijen starten een joint venture op vluchten tussen Europa en India.

De maatschappijen werken al sinds 2014 samen via codeshares, maar gaan nu de kosten en opbrengsten delen op routes tussen India en de Europese hubs Parijs en Schiphol.

Lijndiensten

“India is een focusmarkt voor Air France-KLM voor de komende jaren”, zegt topman Jean-Marc Janaillac. “We knopen nu twee joint ventures aan elkaar”, stelt hij, doelend op de bestaande verregaande samenwerking die bestaat met Delta Air Lines op routes naar Noord-Amerika. Recent startte Jet Airways nieuwe lijndiensten van Chennai naar Parijs en van Bangalore naar Schiphol, de Europese hub van de Indiase luchtvaartmaatschappij.

Winterdienstregeling

Het huidige winterseizoen bieden Air France-KLM en Jet Airways samen 33 vluchten per week aan van Parijs naar Bangalore, Chennai, Delhi en Mumbai en 31 wekelijkse vluchten van Schiphol naar Bangalore, Delhi en Mumbai. Jet Airways bedient vanaf Schiphol tevens Toronto. (Bron: luchtvaartnieuws.nl)

Reacties