Genomineerden SHARE Award bekend

De Circulaire Weg, Waste Transformers, Metabolic en Biobound zijn genomineerd voor de SHARE Award 2017. Deze prijs, die dit jaar voor de zesde keer wordt uitgereikt, is een blijk van waardering voor een bedrijf uit de regio Haarlemmermeer dat de afgelopen jaren uitblonk in duurzame initiatieven en producten. De vier kandidaten worden de komende weken uitgebreid onderzocht op hun duurzame ambities. De prijs wordt op 29 mei uitgereikt tijdens SHARE, een (bijna) jaarlijks duurzaam netwerkevent, dit jaar in Sugar City in Halfweg. De rode draad van het congres is kennis delen en netwerken: Let’s SHARE.

De jury wordt gevormd door Annemarie van Voorde (Dura Vermeer), Menno van der Valk (Log4Real), Frans van der Beek (SADC), wethouder Adam Elzakalai, Denise Pronk (Royal Schiphol Group), Maurits Korse (gemeente Haarlemmermeer), wethouder John Nederstigt, Alex Tuinstra (gemeente Haarlemmermeer), Richard Lengers (Rabobank regio Schiphol) en Paul Bos.

 

De Circulaire Weg heeft een asfaltweg ontwikkeld van bestaande materialen en gebiedseigen grondstoffen, waardoor minder grondstoffen nodig zijn. De Circulaire Weg is een platform waar verschillende bedrijven bij aangesloten zijn. Ze bieden duurzame en circulaire oplossingen in de bouw en infrastructuursector. Door samenwerking kunnen de partners veel grotere stappen maken en circulaire totaaloplossingen bieden.

 

Metabolic is meer dan een consultancybedrijf dat de economie wil veranderen naar duurzaam en circulair. Het is een pionier in systeemdenken (het besef dat alles op een bepaalde manier met elkaar samenhangt) voor het oplossen van duurzaamheidsvraagstukken. Metabolic is sterk gericht op samenwerking, open source en kennisdeling. Het bedrijf gaat ook praktisch aan de slag. Momenteel worden op Schiphol materiaalstromen in kaart gebracht en verbeteringen voorgesteld.

 

Biobound maakt allerlei biobased producten zoals straatmeubilair (bankjes en bloembakken). Hierbij wordt beton gebruikt met grondstoffen als glasschuim (uit restglas gewonnen) en gras. Grondstoffen worden ook hergebruikt. Het bedrijf is een voorloper in het gebruik van miscanthus (olifantsgras) en gerecycled glasschuim in producten. De oorsprong van het bedrijf ligt in Haarlemmermeer. Meer informatie: biobound.nl.

 

Waste Transformers zet groente-, fruit-, en tuinafval (gft) om in energie, water en voedingsstoffen. Het bedrijf doet dat op lokale schaal. Het in Haarlemmermeer gestarte bedrijf heeft wereldwijde impact. De innovatieve techniek van Waste Transformers kan van klein naar groot worden ingezet in veel verschillende toepassingen. (Bron: InforMeer)

Cookieinstellingen