Oad met KLM naar wintersport in Edmonton

KLM gaat samenwerken met de Nederlandse touroperator Oad om Edmonton in Canada als wintersportbestemming verder in de markt te zetten.

De touroperator deelde het nieuws in Hilvarenbeek tijdens een presentatie waar zo’n 75 reisagenten bij aanwezig waren. “De laatste jaren merken we dat wintersport in Canada in populariteit toeneemt. Het is voor velen een welkome afwisseling op de geijkte wintersportbestemmingen in Europa. En een wintersportvakantie in Canada is zeker niet duurder,” aldus Arjan Koster van Oad. Met ruim 1,2 miljoen actieve skiërs en snowboarders in Nederland is de Nederlander overigens de fanatiekste wintersporter van Europa.

Jasper

Koster verwacht veel van Canada als wintersportbestemming. “De skigebieden zijn uitgestrekt en sneeuwzeker. In het winterseizoen valt er gemiddeld 400 cm sneeuw in deze omgeving, waardoor de skiërs verzekerd zijn van echte en verse poedersneeuw.” Oad wil de klant dan ook een breed aanbod bieden in Canada. De klant heeft keuze uit vier skigebieden in het westen van Canada. Koster: “Vanaf Amsterdam bieden wij, in samenwerking met KLM, drie keer per week een vlucht aan naar Edmonton, Vandaaruit wordt de klant naar Jasper gebracht. Dit skidorp ligt in Jasper National Park en is een waar paradijs voor de fervente wintersportliefhebber. In ons aanbod zijn ook de ski-oorden Banff, Lake Louise en Whistler opgenomen.”

Calgary

Naast drie vluchten in de week naar Edmonton biedt Oad ook Calgary aan voor de gebieden Banff en Lake Louise en Vancouver voor het skigebied Whistler. “Dit alles in samenwerking met KLM. Eind augustus gaat de verkoop van de wintersportreizen van start. Momenteel zijn we druk bezig met het maken van de brochure, die een looptijd krijgt december tot en met maart 2018.”

Reacties