Haarlemmermeerse voetbalverenigingen vragen kwijtschelding huur sportaccommodaties

Sportvelden Pioniers Hoofddorp
Sportvelden Pioniers Hoofddorp
Foto: Wim Meijer Fotografie

PvdA wil dat iedereen kan blijven sporten, zowel tijdens als straks ná de coronacrisis, en vraagt dus aandacht voor de problemen van niet alleen de voetbal-  maar álle sportverenigingen in Haarlemmermeer.

De huidige coronamaatregelen raken de sport op vele vlakken. Vooral de sportverenigingen merken de gevolgen van de lockdown; wedstrijden zijn uitgesloten, publiek is niet welkom, volwassenen kunnen niet in teamverband trainen en trainen en na het instellen van de avondklok zijn de accommodaties in de avonden ook voor de jeugd niet meer beschikbaar.  Daarnaast zijn de sportkantines voorlopig nog gesloten.

Dit alles bij elkaar reden genoeg voor zorgen. En dan praten we over financiële-, sociale- en gezondheidszorgen.

De PvdA heeft zich nu tot het college van B&W gericht met een aantal vragen. Volgens de partij speelt sport een wezenlijke rol in de ontwikkeling van mensen en stimuleert sport het samenwerken met anderen. Het geeft ontspanning en plezier en levert zeker ook een grote bijdrage aan een gezond leven.

Een van de aanleidingen voor het stellen van de vragen is de brief die het college afgelopen week ontving van de 13 Haarlemmermeerse voetbalverenigingen waarin zij verzoeken tot kwijtschelding van de veldhuur. De PvdA stelt zich voor dat zo’n verzoek ook van andere sportverenigingen kan komen dan voetbal die sporten op gemeentelijke accommodaties, zowel binnen als buiten.

De vragen die de PvdA nu stelt aan het college zij:

  1. Er zijn verschillende overheidsregelingen beschikbaar voor sportverenigingen om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen zoals bv de TVL noodkrediet Stichting Waarborgfonds Sport. Op welke manier zorgt het college dat alle sportverenigingen hiervan kennis hebben en ondersteuning krijgen als dat gewenst wordt?
  2. Welke eigen mogelijkheden heeft het college om maatwerkvoorzieningen te treffen voor de lokale sportverenigingen zodat zij niet kopje ondergaan door deze crisis?
  3. Hoe staat het college tegenover de vraag van de 13 voetbalverenigingen om de veldhuur van dit seizoen kwijt te schelden?
  4. Heeft het college in 2020 gebruik gemaakt van de Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties? Zo nee, waarom niet?
Cookieinstellingen