Notitie Meer Werk Voor Meer: voorstel om meer mensen aan werk te helpen en te houden in coronatijd

Foto: PxHere

Corona laat de nodige sporen achter en ook op sociaal economisch terrein zijn deze zichtbaar geworden, wat de PvdA Haarlemmermeer heeft toe gezet om de notitie Meer Werk Voor Meer naar buiten toe te brengen met het doel om mensen aan het werk te helpen en te houden. De gemeente Haarlemmermeer is één van de gemeenten in Nederland die de coronacrisis enorm merkt.

Uitdaging
Volgens de PvdA Haarlemmermeer kan de gemeente er niet alleen voor staan bij het aanpakken van deze enorme uitdaging. ,,We willen samen optrekken met Amsterdam, de luchthaven, andere grote werkgevers, het UWV, House of Skills en anderen om een sluitende aanpak te maken voor alle werklozen”, zegt de PvdA Haarlemmermeer.

Vijf speerpunten
De sociaal democraten gaan uit van vijf speerpunten.

  • Werk voor jongeren
  • Werk op maat
  • Overheid als voorbeeld
  • Goed werk
  • Scholing en training

Niet alomvattend
Volgens de PvdA Haarlemmermeer is de notitie natuurlijk niet alomvattend. ,,Een aantal thema’s die voor de PvdA belangrijk zijn en waar wij regelmatig aandacht voor hebben gevraagd komen niet expliciet aan de orde. Mensen aan het werk helpen én houden is in deze crisis het allerbelangrijkst en daarom ligt daar de focus op.

Aandacht voor andere aspecten bij werk
Wel betekent het niet dat de sociaal democraten de rest uit het oog verliezen. De PvdA Haarlemmermeer houdt uiteraard aandacht voor het bevorderen van diversiteit, het tegengaan van discriminatie op de arbeidsmarkt en de verantwoordelijkheid van werkgevers. Hierin moet de gemeente als opdrachtgever voor een veilige werkplekzorgen.

Veel onbetaald werk
Verder merken de sociaal democraten dat er binnen de gemeente veel onbetaald werk is, maar wel van grote waarde kan zijn. Hier gaat het vooral om werk als mantelzorger en het vele vrijwilligerswerk dat in de gemeente Haarlemmermeer wordt verricht en dat blijvend aandacht verdient.

Cookieinstellingen