HAP-Wethouder Ap Reinders benoemd tot burgemeester in Stichtse Vecht

Wethouder Ap Reinders wordt burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht en zal als wethouder van de gemeente Haarlemmermeer binnenkort afzwaaien. Bestuur en fractie van collegepartij HAP Haarlemmermeer zijn trots dat Reinders is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht.

Unieke situatie

“Het is een vrij unieke situatie dat een lokale partij nu een burgemeester levert. Consequentie is wel dat wij een ervaren, gedreven en vakkundige wethouder gaan missen en bovendien een fijne collega om mee samen te werken’, zegt fractievoorzitter Johan Rip van HAP in een persbericht aan de media. Reinders is vanaf 2014 wethouder voor de lokale partij Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP). Op dit moment is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles economie & ondernemerschap, werk & inkomen, arbeidsmarktbeleid, dienstverlening ondernemers, personeel en inkoop- en aanbestedingsbeleid.

Warm hart

Volgens HAP Haarlemmermeer draagt Reinders mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een warm hart toe. Daarnaast heeft de vertrekkende wethouder het belang van startende ondernemers en zelfstandige professionals in de gemeente geagendeerd maar ook landelijk, zoals bij het stedennetwerk G40. Ook heeft hij zich met het proces van de succesvol afgeronde gemeentelijke herindeling beziggehouden.

Gedroomde kandidaat

Stichtse Vecht heeft in Reinders een prima burgemeester en haar ‘gedroomde kandidaat.’ gevonden. Fractievoorzitter Rip wil Reinders namens het bestuur en de fractie van HAP hem hartelijk danken voor zijn grote inzet in de afgelopen jaren.

Cookieinstellingen