HAP Haarlemmermeer lijkt Arnhems schuldeninitiatief te willen volgen

Foto: Pixabay

De HAP Haarlemmermeer lijkt sympathiek tegen het Arnhems schuldeninitiatief aan te kijken en lijkt het voorbeeld van de Gelderse gemeente te willen volgen. Aanleiding voor de collegepartij is het artikel in het Algemeen Dagblad waarbij de gemeente Arnhem de schulden van de inwoners in één klap kwijt scheldt.

Actie gericht op mensen met schulden

Het artikel gaat over een actie die gericht is op mensen, die er alles aan doen om hun schuld af te lossen, maar die na jaren maar niet van hun last af kunnen komen. Deze aanpak moet voorkomen dat schulden onnodig verder oplopen, waardoor mensen alleen nog maar dieper in het financiële moeras wegzakken. Met deze maatregel wil gemeente Arnhem lucht geven aan mensen met een uitzichtloos perspectief van oplopende schulden bij gemeente.

Vragen

Voor fractievoorzitter Johan Rip van HAP Haarlemmermeer is het reden om bij het college te polsen hoe de gemeente Haarlemmermeer over dit initiatief denkt. Zo wil Rip namens zijn partij weten of het gemeentebestuur weet van het initiatief van Arnhem.

Cijfers en initiatieven

Ook wil Rip cijfers hebben van deze doelgroep binnen de gemeente Haarlemmermeer, zoals die ook voor Arnhem gelden. Naast de cijfers wil HAP Haarlemmermeer ook weten welke initiatieven het college al neemt om inwoners met (oplopende) schulden het leven juist makkelijker in plaats van moeilijker te maken en hoe het gemeentebestuur tegen schuldeninitiatief van kwijtschelding aankijkt, zoals dat in Arnhem is gebeurd.

 

Cookieinstellingen