Forza! Haarlemmermeer woest om Zwarte Pieten verbod

Foto: Pixabay

In de gemeente Haarlemmermeer is de discussie rond Zwarte Piet al begonnen, nadat de Stichting Maatvast geen Zwarte Pieten willen toelaten in de door hen beheerde buurthuizen en jongerencentra in Haarlemmermeer. Forza! Haarlemmermeer is boos en wil dat het college van de gemeente Haarlemmermeer de maatregel van tafel haalt.

Brief

Volgens Forza! heeft directeur Maarten Askamp van de stichting in een brief dat aan de gemeenteraad laten weten dat er geen Zwarte Pieten komen in de buurthuizen en jongerencentra van Maatsvast. Ook wil de directeur geen discussie over voeren. Daarmee volgt Maatvast het standpunt van het Sinterklaasjournaal volgen: Zwarte Pieten worden verboden. De directeur waarschuwt al van te voren dat wanneer er toch Zwarte Pieten zijn dat er geen gebruik gemaakt mag worden van de buurthuizen in de gemeente.

Verkeerde keelgat

Dit laatste schiet Forza! fractievoorzitter Paul Meijer totaal in het verkeerde keelgat. In niet misverstane bewoordingen laat de Forza! voorman dat ook blijken. ,,Wat denkt deze overbetaalde en wereldvreemde directeur wel. Maatvast wordt gesubsidieerd van gemeenschapsgeld. Het is niet aan hem om inwoners, al dan niet verkleed als Zwarte Piet, te weigeren bij de deuren van onze buurthuizen. De buurthuizen zijn van alle inwoners. De meeste inwoners dragen, net als wij van Forza!, Zwarte Piet een warm hart toe. Onze inwoners gaan hier zelf over en niet de directeur”, zegt Meijer boos in een persbericht aan de media.

Snel duidelijkheid

De fractie van Forza! wil snel duidelijkheid van het college en heeft daarom al schriftelijke vragen aangekondigd. De raadsfractie wil ook weten of deze Zwarte Pietenverbod is besproken met het college en of zo een verbod eigenlijk wel kan. Forza! overweegt ook om een motie in te dienen om de directeur dit verbod in te laten trekken zodat iedereen weer gewoon Sinterklaas, al dan niet met Zwarte Piet, kunnen gaan vieren.

Foto: Willem van Luijk Pixabay

Cookieinstellingen