Verwarring over financiering honkbalstadion na 2019

Foto: honkbalstrategie

Er is verwarring ontstaan over de vraag of het college de stichting ETO, de exploitant van het honkbalstadion, nu wel of niet na 2019 ‘structureel financieel blijft steunen’. Lokale politieke partij HAP is het in elk geval niet duidelijk; reden om schriftelijke vragen te stellen.

“In het Haarlems Dagblad van 7 oktober 2017 en de Hoofddorpse Courant van 9 oktober 2017 lazen wij dat de gemeente, stichting ETO ook na 2019 structureel financieel blijft steunen”, aldus HAP. “Net zoals stichting ETO zelf, is ook HAP verbaasd door deze berichtgeving.” De vragenstellers verwijzen naar een citaat van ETO-voorzitter Geesink die in een reactie in de media zei: “Misschien hebben we een cadeautje gekregen.”

Afspraken

HAP verwijst naar eerdere afspraken die erop neerkomen, dat gezien de behoefte aan continuïteit bij alle partners het raadzaam wordt geacht om de afspraken over exploitatie en het beheer tot en met 2019 met Stichting ETO voort te zetten. In nauw overleg met de stichting moet vervolgens worden bezien of de huidige samenwerking de beste optie is. Met Stichting ETO is voor de jaren 2017 tot en met 2019 een exploitatieovereenkomst afgesproken. Medio 2019 moet een nieuw besluit worden genomen over de continuering van de samenwerking met Stichting ETO.

Voorschot?

HAP wil nu van het college weten waarom, gezien het feit dat er nog geen nieuw besluit is genomen over het al dan niet voortzetten van de samenwerking met stichting ETO na medio 2019, het nu al spreekt over ‘structurele ramingen’ in de komende begrotingen.

 

Cookieinstellingen