Fors bedrag voor leefbaarheid Rijsenhout

B & W van Haarlemmermeer wil een bedrag van een half miljoen euro inzetten om de leefbaarheid in Rijsenhout te bevorderen.

Dat maakte wethouder Adam Elzakalai (Ruimtelijke Ordening) dinsdag 30 mei bekend. De afgelopen jaren is de leefbaarheid in het dorp steeds meer onder druk komen te staan. Daarom komt er een fonds, waaraan ook tomatenkweker Schenkeveld en Stallingsbedrijf Glastuinbouw (SGN), de ontwikkelaar van het PrimA4a gebied, bijdragen. Vanuit dat fonds kunnen investeringen worden gedaan in het algemeen belang van Rijsenhout op het gebied van duurzaamheid, stedenbouw, planologie en verbindingen voor wonen, werken en recreëren.

Onvrede

Het leefbaarheidsfonds voor Rijsenhout is een uitvloeisel van mediation waaraan een aantal inwoners, de gemeente en de eerder genoemde partijen deelnemen. De gesprekken die in dit kader zijn gevoerd, zijn volgens het college constructief verlopen. In Rijsenhout bestaat onvrede over plannen van Schenkeveld. Veel inwoners hadden zich de toekomst van het gebied waar de tomatenkweker aan de slag wil, anders voorgesteld. (Bron: gemeente Haarlemmermeer)

Cookieinstellingen