Vereniging HAP op zoek naar nieuwe voorzitter

Foto: Foto: Rob Joore

Lokale politieke partij HAP is op zoek naar een nieuwe voorzitter. De huidige preses, Henny Beijer, legde per 1 juni zijn taken neer.

De Venneper accepteerde onlangs de opdracht om als freelance redacteur en beheerder voor de website haarlemmermeer.nieuws.nl. te gaan werken. Henny vindt dat zijn geloofwaardigheid als onafhankelijk journalist in het geding kan komen als hij in een officiële functie verbonden zou blijven aan de lokale politieke partij.

Anders

“Tot voor kort kwamen mijn opdrachten op het gebied van communicatie-advies, bedrijfsjournalistiek en video producties uitsluitend van organisaties en bedrijven die op geen enkele wijze conflicteerden met het werk voor de partij. Dat wordt nu wezenlijk anders. Ik ga immers ook verslag doen van politieke onderwerpen en dat moet ik zonder enige beperking of ongewenste voorwetenschap kunnen doen. Vandaar dit besluit”, aldus Henny in een toelichting.

Impuls

Henny Beijer was sinds begin 2016 voorzitter van de vereniging HAP. ‘Het partijbestuur betreurt maar respecteert Henny’s besluit”, aldus de partij in haar meest recente nieuwsbrief. “Dankzij zijn jarenlange ervaring op het gebied van communicatie, heeft Henny ons een belangrijke impuls gegeven. Het gewin van de journalistiek is het verlies van de Haarlemmermeerse publieke zaak. We zijn Henny bijzonder dankbaar voor zijn bijdrage en zullen er naar streven zijn dynamiek en visie vast te houden in de toekomst.”

Versterking

Ook secretaris Johan Trompert doet vanwege drukke werkzaamheden een stapje terug; hij heeft minder tijd beschikbaar en zou zeer geholpen zijn met wat extra secretariële ondersteuning. Mensen worden opgeroepen zich aan te melden voor een bestuursfunctie of -taak of in  elk geval in hun netwerk te kijken naar mogelijk geschikte en beschikbare kandidaten. Contactgegevens staan op de website: http://www.hap-haarlemmermeer.nl

Cookieinstellingen