‘Geboorte van een ster’ thema kerstwandeling Getsewoud

Foto: Gijs de Kruijff

Zaterdag 23 december vindt voor de zevende keer een kerstwandeling in Getsewoud plaats. Acteurs en musici verbeelden tijdens de tocht het thema ‘Geboorte van een ster’.

Ook dit jaar ontbreekt de kerststal niet.

Kerstdecor

Bijna vijftienhonderd kerstlichtjes langs de hele route vormen het decor waartegen de scènes uit het kerstverhaal levensecht worden uitgebeeld. Zo is er weer de engel die het goede nieuws aan de herders brengt. Daarnaast is er de stal met het kindje Jezus. Ook zijn er nieuwe scenes aan de wandeling toegevoegd, waarin het thema verbeeld wordt. Aan het einde van de route is iedereen welkom in de herberg in het Zomerpark voor een warme kop chocolademelk en om na te genieten en na te praten met muziek. De chocolademelk wordt mogelijk gemaakt door Woon/Zorgcentrum In ’t Zomerpark.

2700 deelnemers

Starten kan tussen 18.00 en 19.30 uur in het Lentepark in Getsewoud, ingang bij de brug bij de singel. Voor minder validen is er een vroege start mogelijk van 17:45 tot 18.00 uur. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden, wordt bezoekers verzocht zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. De wandeling, die een klein uurtje duurt, is gratis. Vorig jaar liepen er ruim 2700 mensen mee.

Enthousiast

Taco Koster, die als dominee werkt in Getsewoud, is enthousiast over deze wandeling: “Het is gaaf om zo veel mensen te zien die in Getsewoud in beweging komen. Het is een feest van ontmoeting en gezelligheid. Je staat zo even stil bij de betekenis van Kerst en de zin van het leven. Wat wil je nog meer?” Wat hij ook zo bijzonder vindt: Er werken meer dan 100 vrijwilligers mee aan dit evenement. “In samenwerking met leerlingen van het Herbert Vissers College is er ook nu een heuse kerstwandeling app. Andere leerlingen hebben de schilderijen gemaakt, die we bij de openingsscène gebruiken, een soort museum setting.”

Speurtocht

Speciaal voor kinderen van de basisschool is er een speurtocht. Kinderen gaan op zoek naar speciale sterren met letters. En die letters vormen met elkaar een woord. Aan het einde kunnen de oplossingen ingeleverd worden. Uit al die oplossingen wordt een winnaar getrokken. Deelname aan de kerstwandeling is gratis. Maar een vrijwillige bijdrage is de organisatie evenwel goed geholpen. Op de avond zelf kan een gift worden gedaan, aldus de organisatie.

CrossPoint

CrossPoint is ruim tien jaar geleden ontstaan en wil kerk zijn op een moderne manier voor de bewoners van de wijk Getsewoud. Elke week is er op zondagmorgen een samenkomst in De Breedenborgh.

Kerstochtend

Op Kerstmorgen is er een speciaal programma. De start is om 10.00 uur. Dan kunnen jonge en oudere bezoekers het kerstfeest beleven. Iedereen is welkom. Voor meer informatie: http://www.crosspointgetsewoud.nl of http://www.facebook.com/kerstwandelinggetsewoud2017.

Reacties