Open voor publiek: schatkamer Sinterklaas vol geheimen ontdekt in Nieuw-Vennep

Foto: hjb

Sint Nicolaas heeft aan de Venneperweg een tot nu toe geheime voorraad kinderspeelgoed opgeslagen. Nu deze nieuwswebsite er in is geslaagd het goedbewaarde geheim van de Goedheiligman te onthullen, heeft hij besloten de deuren open te zetten. Wie op zoek is naar bijzonder en duurzaam speelgoed, kan terecht in Het Woonhuys, Venneperweg 75 in Nieuw-Vennep.

(advertrorial)

Bijzonder speelgoed

Cadeaus waar je als kind vroeger zelf mee hebt gespeeld. Maar ook uniek speelgoed dat door kunstenaars is gecreëerd. In de bomvolle winkel van Jeannette Meijer kijk je je ogen uit: “Ik ben altijd op zoek naar bijzondere dingen. Niet zomaar standaard legpuzzels bijvoorbeeld, maar hele speciale met een verhaal. Het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de wereld, dat als hij eenmaal klaar is, ook nog weer een leerzaam spel blijkt te bieden.”

Uniek

Duurzaam, met oog voor het milieu en met een educatieve ondertoon, dat is vooral waar Jeannette haar assortiment op selecteert. Zo heeft ze Eitech bouwdoosjes in het schap, een aluminium variant van het aloude Mecano. “Maar ik heb ook heel veel houten speelgoed, poppendingen, verkleedkleertjes en dingen om zelf spelenderwijs van alles te ontdekken. Van een bouwpakket voor een voertuig op zonne-energie tot een kleine microscoop.” Digitale spelconsoles, videogames? “Neen die niet. Wij hebben wat je nergens in geen enkele speelgoedwinkel meer vindt.”

Speelgoedparadijs

En daarin schuilt de uitnodiging die een uitdaging blijkt te zijn: zoveel bijzonder speelgoed gewoon om de hoek te koop. “Er is maar één manier om dat zelf te ervaren en ontdekken en dat is binnenkomen. Kinderen mogen hier hun gang gaan; spelen in de houten minikeuken, steppen, maakt niet uit. Het is voor jong en oud een paradijs. En voor heel veel ouders en grootouders een ontmoeting met hun eigen speelgoedverleden.”

Primeur

Dat maakt een bezoek aan Het Woonhuys sowieso al meer dan de moeite waard. Dit mag de Sint gewoon voor niemand achterhouden. Maar goed dus dat haarlemmermeer.nieuws.nl deze primeur nu kan publiceren.

 

 

Het Woonhuys is open van woensdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.30 uur. In de dagen voor het Sinterklaasfeest is de winkel ook tijdens de speciale koopavonden open.

Reacties