Opening Slimotheek in Badhoevedorp

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op woensdag 6 oktober opent wethouder zorg en welzijn, Fouad Sidali, de Slimotheek in Badhoevedorp.; ‘bibliotheek’ voor slimme apparaten om mensen langer thuis te kunnen laten wonen.

Dankzij technologische, moderne producten kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen. Veel apparaten zijn ontzettend handig en vergroten het woongemak in en om huis. Maar ze zijn niet altijd even makkelijk te gebruiken of te begrijpen. Dan biedt de Slimotheek uitkomst. Hier kunnen mensen bijvoorbeeld een mobiele telefoon met grote knoppen, een slimme deurbel, een robotstofzuiger of een sleutelvinder lenen en uitproberen. Het is een soort bibliotheek, maar dan voor apparaten en “technische snufjes”.

De eerste Slimotheek in Nederland is gevestigd in de bibliotheek van Hoofddorp (2020). Voor Haarlemmermeer worden nu de tweede en derde Slimotheek geopend in Nieuw-Vennep en Badhoevedorp.

Wethouder Fouad Sidali: “Fijn dat de Slimotheek ondersteuning biedt aan bijvoorbeeld ouderen, om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen en het woongemak te vergroten. Een eenvoudige afstandsbediening voor de TV kan al uitkomst bieden. Net als een Compaantablet, waarmee men makkelijk kan beeldbellen. Doordat mensen voor de daadwerkelijke aanschaf eerst de producten kunnen uitproberen en een goede uitleg krijgen, wordt het een veilige aankoop. Wat handig zo’n robotstofzuiger of sleutelvinder! Gaat u ook snel een kijkje nemen bij de Slimotheek?”

De Slimotheken werken met inloopspreekuren. Openingstijden Slimotheken en locaties:

 • Slimotheek Hoofddorp – Bibliotheek Hoofddorp-Centrale
  Raadhuisplein 7, Hoofddorp
  Dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur en donderdag van 15:00 tot 17:00 uur
 • Slimotheek Badhoevedorp – Bibliotheek Dorpshuis Badhoevedorp
  Snelliuslaan 35, Badhoevedorp
  Woensdag van 14:00 tot 16:00 uur
 • Slimotheek Nieuw-Vennep – Bibliotheek Nieuw-Vennep
  Schoolstraat 2, Nieuw-Vennep
  Maandag van 14:00 tot 16:00 uur

Reacties