Geen mondkapjes meer voor security op Schiphol; panoramaterras weer open, halers en brengers weer welkom

Foto: Wim Meijer Fotografie / Pixabay

SCHIPHOL – Vandaag vervalt de mondkapjesplicht op een deel van Schiphol: pas bij het punt waar passagiers hun boardingpass scannen, net vóór de security, moet het mondkapje op. Ook gaat het panoramaterras weer open en zijn halers en brengers van passagiers weer welkom op de luchthaven .

(bronnen: LuchtvaartNieuws.nl / Schiphol)

Vandaag vervalt de 1,5 meter-regel, maar de overheid adviseert nog wel om afstand te houden. Daarom blijft Schiphol met spatschermen werken, en ook blijven de stickers waarmee reizigers erop geattendeerd worden afstand te houden. Dat is dus vanaf nu een advies, geen plicht.

Nieuw is ook dat de horeca op Schiphol Plaza vanaf vandaag een coronabewijs moet vragen. Daarmee kunnen klanten aantonen dat ze gevaccineerd, getest of hersteld zijn. Om eten en drinken af te halen, is geen coronabewijs nodig.

Achter de security heeft de horeca op Schiphol een uitzondering gekregen op de verplichting om klanten naar hun coronabewijs te vragen. Door alle internationale reizigers die daar komen, ook van buiten Europa, zou dat anders tot grote problemen leiden.

Ook zijn afhalers en brengers weer welkom op de luchthaven.

Cookieinstellingen