Vakantiegangers weer welkom op Spaanse eilanden

Foto: Pixabay

Ook reizen naar Finland, Ierland, Malta, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira), de Noord- en Zuid-Egeïsche eilanden en Ionische eilanden (Griekenland) is weer mogelijk. Reizigers die van die eilanden terugkeren naar huis hoeven ook niet langer een negatieve PCR-test te laten zien of in quarantaine te gaan.

Behalve de nu vrijgegeven Europese gebieden op basis van ‘code geel’ geldt dit vanaf vandaag ook voor Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Rwanda en Thailand. Saba en Sint Eustatius krijgen de code groen.

Overigens blijft het kabinet reizen naar meeste Europese vakantielanden nog ontraden. “De resterende Europese landen blijven vooralsnog op kleurcode oranje staan, omdat ze Covid-hoogrisicogebied zijn en de kans op besmetting daar groot is. Het kabinet blijft reizen naar deze landen sterk afraden”, meldt het ministerie. De reisadviezen zijn te vinden op de website wijsopreis.nl.

“Het is een stap in de goede richting”, aldus het ministerie. Dat roept reiziger op wel alert te blijven. “De situatie in een land kan immers snel veranderen.” Ook kunnen veilige landen nog inreisbeperkingen instellen voor buitenlandse toeristen zoals een quarantaineverplichting.

Reacties

Cookieinstellingen